Fuchs Cassida Chain Oil 1500 spray (0,4l)
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
CASSIDA CHAIN OIL 1500
Syntetyczny olej do łańcuchów do urządzeń przemysłu spożywczego.
CASSIDA CHAIN OIL 1500 jest pełnosyntetycznym olejem o doskonałych parametrach eksploatacyjnych i własnościach przeciwzużyciowych. Opracowany specjalnie do smarowania urządzeń przemysłu spożywczego i opakowań. Jest mieszaniną syntetycznych olejów bazowych i starannie dobranych dodatków uszlachetniających aby spełnił wysokie wymagania przemysłu spożywczego . Zarejestrowane przez NSF (Klasa H1) do użycia w miejscach, gdzie istnieje możliwość kontaktu środka smarnego z żywnością. Zawierają wyłącznie substancje zatwierdzone przez US 21 CFR 178.3570, 178.3620 i 182 do użycia w środkach smarnych dopuszczonych do incydentalnego kontaktu z żywnością.
Obszar zastosowania
· Smarowanie wszelkiego rodzaju łańcuchów(napędowych, transportowych) stosowanych w przemyśle spożywczym.
· Smarowanie urządzeń stosowanych w przemyśle opakowań spożywczych.
Zalety eksploatacyjne
· Doskonałe przyleganie minimalizuje “odrzucanie” oraz wymywanie oleju zarówno przez zimną jak i gorącą wodę.
· Przedłużony czas życia łańcuchów i zredukowany czas przestojów dzięki doskonałemu zabezpieczeniu przed zużyciem i korozją, nawet w środowisku wodnym i agresywnym.
· Łatwy w użyciu
· Neutralny zapach i smak.
Oddziaływanie na uszczelki
Brak ujemnego oddziaływania na powszechnie stosowane w urządzeniach przemysłu spożywczego
elastomery, uszczelki i farby.
Specyfikacje i certyfikaty
· NSF H1
· Kosher
· Halal.
Zakres temperatur pracy
-10°C do +140°C (okresowo do 150°C).
Dopuszczenia i rekomendacje
Jest to rozwijający się proces, proszę skontaktować się z Waszym lokalnym partnerem w celu uzyskania nowych informacji.
Syntetyczne środki smarne
· Nie zawierają żadnych produktów naturalnych pochodzenia zwierzęcego ani organizmów modyfikowanych genetycznie (GMO); nie zawierają śladowych ilości orzechów
· Nie zawiera żadnych składników alergicznych wg Załącznika IIIa Unii Europejskiej 2003/89/EC
· Mogą być stosowane w procesie przygotowywania żywności wegetariańskiej oraz pozbawionej śladowych ilości orzechów
· Biostatyczne: nie powodują wzrostu bakterii ani grzybów.