

Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
CASSIDA CHAIN OIL 1500
Syntetyczny olej do łańcuchów do urządzeń przemysłu spożywczego.
CASSIDA CHAIN OIL 1500 jest pełnosyntetycznym olejem o doskonałych parametrach eksploatacyjnych i własnościach przeciwzużyciowych. Opracowany specjalnie do smarowania urządzeń przemysłu spożywczego i opakowań. Jest mieszaniną syntetycznych olejów bazowych i starannie dobranych dodatków uszlachetniających aby spełnił wysokie wymagania przemysłu spożywczego . Zarejestrowane przez NSF (Klasa H1) do użycia w miejscach, gdzie istnieje możliwość kontaktu środka smarnego z żywnością. Zawierają wyłącznie substancje zatwierdzone przez US 21 CFR 178.3570, 178.3620 i 182 do użycia w środkach smarnych dopuszczonych do incydentalnego kontaktu z żywnością.
Obszar zastosowania
· Smarowanie wszelkiego rodzaju łańcuchów(napędowych, transportowych) stosowanych w przemyśle spożywczym.
· Smarowanie urządzeń stosowanych w przemyśle opakowań spożywczych.
Zalety eksploatacyjne
· Doskonałe przyleganie minimalizuje “odrzucanie” oraz wymywanie oleju zarówno przez zimną jak i gorącą wodę.
· Przedłużony czas życia łańcuchów i zredukowany czas przestojów dzięki doskonałemu zabezpieczeniu przed zużyciem i korozją, nawet w środowisku wodnym i agresywnym.
· Łatwy w użyciu
· Neutralny zapach i smak.
Oddziaływanie na uszczelki
Brak ujemnego oddziaływania na powszechnie stosowane w urządzeniach przemysłu spożywczego
elastomery, uszczelki i farby.
Specyfikacje i certyfikaty
· NSF H1
· Kosher
· Halal.
Zakres temperatur pracy
-10°C do +140°C (okresowo do 150°C).
Dopuszczenia i rekomendacje
Jest to rozwijający się proces, proszę skontaktować się z Waszym lokalnym partnerem w celu uzyskania nowych informacji.
Syntetyczne środki smarne
· Nie zawierają żadnych produktów naturalnych pochodzenia zwierzęcego ani organizmów modyfikowanych genetycznie (GMO); nie zawierają śladowych ilości orzechów
· Nie zawiera żadnych składników alergicznych wg Załącznika IIIa Unii Europejskiej 2003/89/EC
· Mogą być stosowane w procesie przygotowywania żywności wegetariańskiej oraz pozbawionej śladowych ilości orzechów
· Biostatyczne: nie powodują wzrostu bakterii ani grzybów.