Fuchs Cassida Grease HTS 2 (0,38kg)
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
CASSIDA GREASE HTS 2
Syntetyczny wysokotemperaturowy smar
do urządzeń w przemyśle spożywczym oraz napojów
Właściwości eksploatacyjne
- Doskonała odporność temperaturowa
- Doskonała odporność na wodę
- Znakomita odporność na utlenianie oraz stabilność mechaniczna
- Efektywna ochrona antykorozyjna
- Dobra przyczepność smaru
- Neutralny zapach i smak
- CASSIDA GREASE HTS 2 oparty jest na nieorganicznym zagęszczaczu i z tego powodu ogólnie nie jest on kompatybilny ze smarami opartymi na zagęszczaczach innego rodzaju.
Certyfikaty i specyfikacje
- NSF H1
- NSF ISO 21469
- Kosher
- Halal
CASSIDA GREASE HTS 2 jest wysokojakościowym wysokotemperaturowym smarem specjalnie opracowanym pod kątem zastosowania w urządzeniach przemysłu spożywczego, produkcji napojów i branży opakowaniowej.
Jest oparty na nieorganicznym zagęszczaczu, syntetycznym oleju bazowym oraz starannie dobranych dodatkach wyselekcjonowanych w ten sposób, aby spełniały surowe wymagania w przemyśle spożywczym.
Zarejestrowane przez NSF (Klasa H1) do stosowania, gdzie istnieje możliwość przypadkowego kontaktu z żywnością. Wyprodukowane zgodnie ze Standardami Jakości FUCHS LUBRITECH, w zakładach w których audyt HACCP oraz GMP zostały wdrożone i stanowią część systemu zarządzania jakością i higieny ISO 9001 i ISO 21469.
Zastosowanie
Smarowanie miejsc, gdzie krótkotrwała
temperatura osiąga + 220°C
Łożyska toczne i ślizgowe
Centralne układy
smarowania
Różnego rodzaju połączenia (np. dźwignie) oraz powierzchnie
ślizgowe
Zgodność z uszczelnieniami i powłokami
lakierniczymi
Kompatybilne z elastomerami, standardowymi
uszczelnieniami jak również lakierami używanymi w systemach smarowniczych
urządzeń spożywczych.
Transport i magazynowanie
Wszystkie środki smarne do
kontaktu z żywnością należy przechowywać oddzielnie, z dala od bezpośredniego
działania promieni słonecznych lub innych źródeł ciepła, z dala od innych
środków smarnych, substancji chemicznych i żywności. Przechowywać w temperaturze
pomiędzy 0°C÷40°C. Zapewniając wymienione warunki składowania zalecamy zużycie
produktu w przeciągu 3 lat od daty produkcji Po otwarciu należy zużyć produkt w
okresie nie dłuższym niż 2 lata (lub w okresie do 3 lat od daty produkcji, co
pierwsze nastąpi).
Branże
Środki spożywcze